mandag 28. september 2009

Messingfat











Jeg var innom Maritabutikken i Markveien på lørdag bare for å kikke. Som vanlig endte jeg opp med noen småkjøp. Men der så jeg en trebolle med blondemønster. Fascinert over hvordan man hadde fått det til og over hvor dekorativt det var måtte jeg teste det ut på en måte jeg behersket. Lot meg inspirere av det jeg så, og benyttet en blondeduk når jeg spraylakkerte disse fatene. Så enkelt og så lekkert! Har fortsatt noen fat igjen som jeg skal leke meg med senere.

lørdag 26. september 2009

Ukas kveldssysler


Jeg jobber stadig med å bruke av de tingene jeg har liggende. Resultatet denne gangen ble noen glasskrukker trukket med blondegardin, surret med hamptau øverst. Enkelt og dekorativt! Siste bildet i dette innlegget viser rett og slett hermetikkbokser dekorerert med servietter. Decoupageaktig, men siden jeg aldri har eid decoupage-lakk benyttet jeg meg av det jeg har STORE mengder av; lakk. Disse boksene skinner, bokstavelig talt.

torsdag 24. september 2009

Sitteunderlag


Bildet viser resultatet av en ide jeg hadde på et sitteunderlag. Grå lengder strikket for så å bli sydd sammen. Sydde på hjertet, slik at det ble likt foran og bak. Det så bra ut inntil jeg tok det ut av vaskemaskinen...Ferdig tovet, skeivt og med noen rare former. Ikke helt fornøyd kan man si. Tenkte at det måtte kunne brukes til noe annet i det minste. Klippe ut noe i det var en mulighet. Men i mangel av sitteunderlag når jeg skulle på tur ble dette tatt med, og det var kjempedeilig å sitte på, og ikke minst varmt! Konklusjonen er at jeg skal avvente med å klippe i det.

mandag 21. september 2009

Før og etter

Før -og etterbilder etter man har spraylakkert, dvs forpestet hele oppgangen her jeg bor, samt ufrivillig lakkert gulvet m.m i rommet i kjelleren der jeg har holdt til... Til tross for dette har det blitt noen fine resultater, og flere julegaver er nå i boks(!).














søndag 20. september 2009

Loppemarked & bursdag


Jeg hatt den beste helgen på lenge. Den har virkelig vært begivenhetsrik! Det har vært loppemarked, overnattingsbesøk og bursdagsfeiring med surpriseparty. Bildet over viser både et lite utvalg av det jeg har fått i løpet av helgen. Mange flotte gaver, og noen av loppene jeg endte opp med. En prinsessekrone kan skimtes bak i bildet. Gjett om man følte seg som en 25- åring med den på hodet! Lillebildet viser den søte pungen jeg fikk av Mirmelverden med den hyggelige påskriften på gavepapiret:"Til store skatter i verdi, men små skatter i omfang".

Som mange har fått med seg var dette loppemarkedets helg med 33 steder man kunne gjøre noen funn. Sammen med Frøken Vølla tok vi turen til Gjettum skole, og noen lopper ble det! Deriblant kakeboks, 6 messingfat, og en treskål. Under ses en strikkakjole i vakre, behagelige, og harmoniske farger som jeg også til slutt endte opp med. Den blir sikkert god å ha nå utover når temperaturen kryper nedover!

Måtte også bare ta med bilder av den deilige og flotte lange genseren min kjære mor har strikket til meg. Den var så deilig å ha på seg, så den blir nok brukt mye framover!

torsdag 17. september 2009

Hakking!

I bloggen Martines kreative krok ble det sagt at kluter i hakketeknikken var de beste. Det ville jeg teste ut! Etter en hyggelig kveld hos Mirmelverden hadde jeg lært hakking. Prøvestykkene har blitt til kopptuer, og jeg ser frem til å ta de i bruk. De forrige kopptuene jeg lagde var med fastmasker og de ble alt for harde og faste etter min smak. Så disse kopptuene må jo bare bli bra!

Belter/bånd


Etter å ha brukt bestemors gamle gardiner til vesker, putetrekk, puter og skjørt, ble det igjen noen remser. Her i gården lar man lite gå til spille, så remsene har blitt brukt som belter/bånd. Med en gammel brosje har de pyntet opp flere antrekk!

onsdag 9. september 2009

Hyttestæsj

Var i helga på en hytte i Hjartdal i Telemark. Venninner ut på tur er hyggelig! På hytta hang denne klokken som jeg ble helt forelsket i. Rådyret (?) på veggen er jeg litt i tvil hva jeg synes om, men tanken er å kunne lage en sjablong av et av bildene til litt spraylakkering. Man får ideer og inspirasjon uansett hvor man ferdes!

onsdag 2. september 2009

En gaveide til en målselvdøl?








Har tatt en tur i boden på loftet og vurdert hva man skal beholde og hva som skal kastes. Fant da disse skoleoppgavene. Istedenfor at de skal ligge gjemt på loftet så er det mye hyggeligere om noen vil ha de til en rimelig pris. Med andre ord så er det bare å melde sin interesse.

Kanskje kan det være en gave til noen i familien, eller rett og slett en gave til deg selv! Alle trykkene er unike, og ingen vil noen gang få et helt likt bilde. Det samme gjelder kalligrafiene.

Tegninger og trykk


Øverste bildesmaling viser skisser til tresnitt. Nederste bildesamling viser trykk av ulike slag. Alle disse er ca 12x 17 cm, og selges.