onsdag 24. mars 2010

Alice i eventyrland



...eller i Oslos gater. Jada, vet jeg er seint ute med påvirkning fra Alice-filmen. Men ikke har jeg sett den nye versjonen, og egentlig er jeg ikke noe videre glad i historien heller. I hele tatt var tittelen bare et påskudd for å kunne vise frem de røde skoene som jeg daglig ser stå på stuegulvet og alltid blir glad av.

søndag 21. mars 2010

Helgas bruktfunn





Ei helg som hovedsaklig har vært kjempefin er snart over. Gjennom uka som har gått har et nytt lestepar blitt strikket. I går var jeg og ei venninne deriblant innom Marita stiftelsen. Som vanlig var det noe som ble med ut av butikken. Denne gangen en flettekurv til mine papirruller (skal spraylakkeres når været tillater det), en gardinlengde som skal bli en kjole, sydd av ei venninne (hun vet det bare ikke selv enda!), og den smarteste av alle ideer denne dagen; en rist som ble mitt oppheng for øredobber og solbriller! Veldig fornøyd med den ideen siden det ikke skal henges opp noe på veggene.


 

En god dag ble avsluttet på en hyggelig kafè på Majorstua. Vi kom oss trygt rundt i byens gater denne dagen, men vi var et par ganger bare noen centimeter unna å bli truffet at snø og is fra takene...

torsdag 18. mars 2010

Byttehandel





Jeg og Mona har foretatt en byttehandel.  I går fikk jeg tekstilbiter som et bidrag til lappeteppet mitt. Det var gøy å se hva som skjulte seg i posen, og jeg ble ikke skuffet! Mange fine lapper. Men det skjulte seg noe mer i posen også nemlig en hjemmestrikket lue som er deilig og myk å ha på. Takk!  Hva Mona får i bytte vet hun ikke selv. Det skal sendes i posten i morgen. Hun har ønsket seg ulike ting, og jeg kan love at det blir noe fra ønskelisten. Og så er det bare å håpe på at hun blir like fornøyd som meg.

tirsdag 16. mars 2010

Fødselsdagskalender




Til min bursdag, som var i september, ønsket jeg meg en bursdagskalender. Min kjære venninne, frøken vølle, tok saken og i forrige uke fikk jeg kalenderen i hånda. Den som venter på noe godt venter ikke forgjeves! I mellomtiden har jeg glemt noen bursdager, og til de av dere som har blitt berørt av det så beklager jeg. Man kan trygt si at jeg ikke har et hode for å huske bursdager, og at jeg er avhengig av å ha det nedskrevet. Om jeg ikke husker fødselsdager heretter så har jeg ikke noe å skylde på.

mandag 15. mars 2010

Sporlesta


"Sporlestan" som mine elever kaller de, har liksom blitt en ting for meg, og flere skal det bli! Etter hobbykvelden forrige uke kom jeg godt i gang med disse, og med en rolig helg tok det ikke så lang tid før de var ferdige. Denne gangen brukte jeg 6'er pinner, og så tovet jeg lestene til slutt. De egner seg ikke for å ha inni noen sko, men sååå deilige de er å ha når man er innendørs og tusler rundt om kring.

søndag 14. mars 2010

Hygge, glede og inspirasjon





Bloggtørke og hobbytørke har det vært. Da var det godt å komme seg litt bort. Etter en veldig hyggelig tur til Trondheim- byen der jeg så gjerne skulle ha bodd i studenttiden, sammen med ei topp jente, og med mange hyggelige kafebesøk sammen med  hyggelige mennesker, kom all motivasjon tilbake og jeg er nå i gang igjen. I løpet av den helgen fikk jeg flere oppdrag, og jeg har allerede fullført et. Hva det er kommer det bilder av når det har tørket...

Og til sist, takk for innspill på hva man kan sette i gang med når man har hobbytørke. Flere av forslagene har jeg tatt med meg videre.

onsdag 3. mars 2010

Hobbytørke


 
Hjelp! Jeg har ingenting å gjøre. Jeg må ha konkrete mål med det jeg gjør, men akkurat nå har jeg ingenting. I går skulle jeg i det minste bytte ut knapper på en cardigan, men hadde jeg knapper som passet? Nei. Brukte isteden tid på å se gjennom alle knappene jeg fikk av min mor i sommer, og det var ganske gøy! Men tilbake til saken. Hva skal jeg finne på? Har du forslag? Litt "hobbytørke" nå kjennes det ut som.

tirsdag 2. mars 2010

Happy feet
















Et annet prosjekt jeg startet på i vinterferien var et par lester til hun jeg deler leilighet med. Hun kom med fargeønskene svart og grå, og i dag ble de ferdig. Med et fikk hun "happy feet".

Oppskriften finner du her.