fredag 23. april 2010

Hjelp!

2. Fargene turkis, blå og rosa


3. Fargene blå, grønn og brun


4.Fargene rosa, gul, turkis, blå og brun


5. Fargene rosa, lilla, brun, grønn og blå


6. Store blomster


7.Mellomstore blomster.


Jeg har stadig  referert til et lappeteppe som jeg har hatt planer om å lage. Nå begynner jeg å nærme meg! Jeg har titt og ofte glemt dette prosjektet, og det var ikke før en kollega spurte om dette lappeteppet som jeg stadig snakket om aldri ble ferdig. For å si det slik; jeg tok det som et hint og i går tok jeg frem hele samlingen av alle lappebidragene. Du kan tro jeg fikk en aha-opplevelse! Jeg ante ikke at det hadde samlet seg opp så mye! I vente på et siste lappebidrag så skal det sies at de vil også komme godt meg. Og så kommer det første dilemmaet. Hvordan skal jeg sette lappene sammen? Jeg er av den typen som må prøve meg frem og visualisere det. Så her sitter jeg og stadig forsøker å finne alternativer. Noen "skisser" har det blitt, og jeg ser meg nå blind på det jeg har gjort. SÅ her kommer en oppfordring og et ønske. Hvilken kombinasjon syns du var best?Jeg vet at dette også handler om personlig smak, og det skal det fortsatt gjøre, men det viktigste for meg er hvilken komposisjon som fungerer best i ditt øye. Det er meninga lappeteppet skal bli et sengteppe.


(Skisse nr 1 fikk jeg ikke skrevet under og jeg kjenner jeg ikke gidder å ta opp kampen med dataen denne morgenen. Ideen til den skissen er i hvertfall en samling av alle lappene uansett farger. De har til felles blomstermønstrene.)

12 kommentarer:

 1. 1 va fresh, og æ like jo farger, men kanskje vel fresh... 5 og 6 synes æ va fine, men æ like jo farger. De andre synes æ ble litt bleke, men ville kanskje brukt de til soverom og litt rolige omgivelser. Når jeg ser 1 tenke æ på tur teppe eller piknikteppe. 5-6 e sånn sofa teppe. men som sagt dette e det æ synes, som du si personlig mening.

  SvarSlett
 2. Farge kombinasjon nr 2 syns jeg var nydelig, ren og vårlig på en god måte, behagelig for øye...*smiler*...
  Men det kommer jo ann på bruken på teppe også da!
  Ha en fin helg :O)

  SvarSlett
 3. Skisse 1: veldig fin og frisk i uttrykket, men det e en lapp der som MÅ bort - nemlig den med størst mønster! Ellers kjempefin kombo =)

  2 og 3: der e det med et stoff (det med minst mønsteruttrykk) som kræsje på en rar måte med resten. I allefall synes eg personlig at det blir ubehagelig for øyet å se på. Fargan i 2 va litt kjedelig, men 3 va bedre der.

  4: Nydelig og harmonisk, selv om fargan egentlig ikkje e helt meg. Kanskje mer deg?

  5: Syntes ikkje fargeuttrykket ble noe særlig

  6: Ja ja ja! Kanskje enda friskere enn nummer en siden de småblomstran va kutta ut, men her har det rare-stoffet sneket seg med igjen, hehe. Kanskje det bare ikkje kjem godt nok fram på bildan, ikkje hør på vrøvlet mett hvis du like det :)

  7: Åsså kjempefint!

  Guri så vanskelig! Men eg tenke....det va jo en del av prosjektet det med innsamlinga, så eg synes du skal prøve å få med mest mulig av bidragan til teppet :)

  Va ikkje det her en grundig kommentar kanskje?
  (har barnevakt i stua, hehe...)

  SvarSlett
 4. Jeg likte nr 4 med rosa, gul, turkis, blå og brun. Den var velig ren og enkel, men samtidig litt spennede å ha inn gul i de duse fargene. Fint!

  SvarSlett
 5. Æ! Jo mer jeg ser på de forskjellige, jo flere av versjonene liker jeg - så nå må jeg slutte. Først likte jeg nummer én og fem, men nå liker jeg også godt tre, seks og sju, men to og fire er fortsatt litt kjedelige etter min smak. Favoritt fortsatt den første, og jeg gleder meg til å se resultatet! Skal vi ha sykveld sammen? Jeg drømte om deg inni den ferdige kjolen i natt, dere var fine ;)

  SvarSlett
 6. Jeg likte nr 2, for den var enkel og stilren. De duse fargene tror jeg kan bli flott på et soverom :)

  Lykke til med lappingen ;)

  SvarSlett
 7. For et grundig arbeid du har gjort med å skisse! Jeg er imponert. Tror kanskje jeg liker nr 7 best jeg. Men kansje ha litt større ruter? Så det blir litt roligere. Men for et luksusproblem, du har rett og slett for mange fine stoffer. Gleder meg til å se resultatet. God søndag!

  SvarSlett
 8. Eg syns at nr.2 va fint sia du skal ha d på sovermme,vi snakkes kveld, Mamma Mona,

  SvarSlett
 9. Skisse nr. 2 syns jeg personlig var best, med nr. 4 og 5 på en delt andre plass ;)

  DU E FLINK!!

  *INA*

  SvarSlett
 10. Hahaha! Måtte flire etter å lest igjennom kommentarene - her var det vel like mange meninger som menneska, sånn ca? Like klok? :)

  SvarSlett
 11. Flotte teppeforslag:) Jeg likte 4, 5 og 7. På teppe nr 5 så ville jeg droppet stoffet som er på andre rad helt til høyre og fjerde rad nr to fra venstre. Synes ikke at det helt passet inn. Bare å klippe og sy nå:)

  SvarSlett
 12. 3 og 7! Hilsen den masete kollegaen som mente du måtte få dette her ferdig :)

  SvarSlett

Takk til deg som legger igjen noen ord jeg blir da så glad, så glad :)