tirsdag 5. juli 2011

FAMILIE-lappeteppe
Endelig! Endelig kan jeg fortelle om dette prosjektet. Det startet for nesten et år siden. Jeg fikk en ide, aner ikke fra hvor. Jeg ville lage et familielappeteppe. Det betydde at noen av mine familiemedlemmer måtte bidra, og var de villig til det? Jeg lot tanken surre i bakhodet og kastet den ut til noen venninner. Hun ene reagerte med: "åh, det var en skikkelig kunst og håndverkslærerting å gjøre". Andre syns jeg skulle prøve. Rundt juletider sendte jeg et kort til alle de jeg tenkte kunne har helse til å bidra og være villig til å bidra. De ble spurt om å være så snill å bidra til et familielappeteppe. Kriteriene var at lappen måtte være stående rektangler på 25x35 cm. De måtte være i en eller flere gråtoner, og hvordan de ble utført var opp til hver enkelt person. Man kunne strikke, hekle, sy, klippe og lime, osv. Jeg ble imponert over responsen.

Dette teppet har betydd mye for meg lenge før det var ferdig, egentlig. Tanken er at det skal kunne brukes både som dekor, men også som et pledd. Derfor har jeg brukt ullfilt som bakstykke. Siden lappene er av ulike materialer er det vanskelig å få de til å ligge pent på bakstykke. Av den grunn har jeg sydd fast for- og bakstykke med stjerner i hjørnene til rutene. Har tatt et detaljbilde av det. Og når jeg sydde de to delene sammen kjente jeg at det kom til å bli et godt og varmt teppe. Et teppe som jeg håper å ha glede av i mange, mange år. 

Jeg gav til slutt opp å ta et ordentlig bilde av teppet i sin helhet. Det ser så mye skjevere ut enn det det er. Lappene som er strikket drar seg, især de som er løsstrikket. Men da har jeg lært det! På de første bildene som er nærmere kan du se at lappeteppet har rettere linjer.

Takk Tina
Takk Kristin
Takk mamma
Takk bestemor
Takk tante May
Takk tante Lisa
Takk tante Bente

Alle bidragene deres er unike, og jeg setter veldig stor pris på at dere tok dere tid til dette for min del.

3 kommentarer:

 1. Hallo du sy dame. Lappeteppe blei rå lækkert. De er nok mange i fam.som kjæm te å misunne deg det.Du får kose deg vidre,før d gjør vi i fin været i traktoren. Klæm fra mamman din.

  SvarSlett
 2. Det blei kjempefint Silje! Veldig mange fine lapper - gleder meg til å se :)
  Guro

  SvarSlett
 3. Så utrolig koselig med et sånt teppe, tipper du kommer til å være veldig glad i dette teppe!
  Forsatt god sommer :O)

  SvarSlett

Takk til deg som legger igjen noen ord jeg blir da så glad, så glad :)