søndag 28. februar 2010

Trekantsjal
Jeg lærte en ny ting når jeg var på besøk hos Majoban i vinterferien. Denne vevemåten er for meg noe typisk 70-tallet. Ihvertfall med bildene som fulgte med redskapet. Man kan lage lue, tepper, osv. Jeg ville bevege meg litt bort fra det typisk 70-tallspreget, og da endte jeg opp med et trekantsjal. Man begynte med å lage maaaange blomstre. Vevredskapet jeg brukte kunne lage to ulike blomstre. Jeg valgte å bruke begge deler i sjalet, men å spre de med dobbelblomst (se detaljbilde) Det ble brukt en hel kveld på hvordan man skulle binde sammen blomstene. Jeg begynte med å hekle de sammen, men hadde vanskeligheter med å få det riktig. Ikke ble det noe pent heller. Majoban kom da med en plan B; sy de sammen. Det var enklere og penere. Til sist lagde man en heklekant øverst. Trekantsjalet er lagd av akrylgarn med tanke på sensitiv hud, og det ble brukt ca 150g.

9 kommentarer:

 1. Så flott sjal! Lagde du den vev-redskapen selv?? Vil gjerne ha tips til hvor man ev. får tak i noe slikt. Så jo gøy ut, og så ble jo sluttresulatet superflott :-)

  SvarSlett
 2. Olala..Så fin blogg du har og takk for koselig hilsen:) La meg som følger jai..
  Klemmer

  SvarSlett
 3. Snasent sjal på ei snasen jente :) Lekkert var det!

  SvarSlett
 4. Oj, så artig! kan jeg og få lære?

  SvarSlett
 5. Helgen ble en braksuksess - strålende vær og strålende alpintbakker med strålende venner! :)
  Fikk tid til litt hobbyrier, også, så da er jeg fornøyd ;)

  Takk for tipset, skal sjekke Panduro. Ikke overdrevent utvalg i hobbybutikker der jeg bor, men Panduro har vi! Jepp, vi får tipse hverandre dersom vi finner andre steder som kan ha.

  Tirsdagshilsen fra Hege

  SvarSlett
 6. No prøver eg på nytt å legge inn en kommentar, har tina her som assistent. Det sjalet va bære drit lækkert,så ett sånn dær ønke vi oss her på nordmoen å i bardu.
  fra mamma å Tina.

  SvarSlett
 7. dette vil jeg lære silje :) :)

  SvarSlett

Takk til deg som legger igjen noen ord jeg blir da så glad, så glad :)